SportNogometSarajevo prvi finalista Kupa

Sarajevo prvi finalista Kupa

Sarajevo je u revanšu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine s 3:2 slavilo u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti, pa je prošlo u finale Kupa. Sarajevo ove sezone za cilj ima barem jedan trofej i izabranici Mehmeda Janjoša bliži su trofeju Kupa nego li osvajanju titule. Mladost se pokazao kao tvrd orah u polufinalu za bordo tim, no u revanšu su gosti s tri gola u nastavku ipak pokazali kvalitet, dokazali da su jači i zasluženo su u finalu. Gosti su bili puno bolji u prvom poluvremenu, no jednostavno nisu imali sreće i lopta nije htjela u mrežu Kakanjaca. Već u četvrtoj minuti  Novakovićev udarac nagovještava dosta muka za domaćeg golmana Velića. Zatim je i Duljević imao pokušaj u šestoj minuti, od svega korner. U 11. minuti Hebibović je imao sjajnu šansu, stativa spašava Mladost, da bi pet minuta kasnije Sarić pucao pored gola domaćina.  U 18. minuti Sarajevo je imalo najbolju za šansu za vodstvo, ali je Sarićev udarac s bijele tačke odbranio Velić. Musić je prethodno igrao rukom u svom šesnaestercu. Hebibović je u 20. minuti mogao da se iskupi za 11. minutu i stativu, no opet je pogodio – stativu. Njegov udarac prvo zaustavlja Velić, a onda je odbijenu loptu Hebibović plasirao u stativu. Tek u 25. minuti slab pokušaj Maksimovića, odbranio je Pavlović. U 31 minuti ponovo se trese okvir domaćeg gola, pošto je Dušan Hodžić s 25 metara pogodio prečku. U nastavku je Sarajevo naplatilo sve što nije u prvih 45 minuta. Na samom otvaranju dugog dijela kapiten Duljević sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabija za 1:0 vodstvo svog tima. Nešto mirniji period igre uslijedio je poslije gola bordo tima, da bi u 60. minuti Nermin Crnkić na ubačaj Hodžića riješio pitanje putnika u finale. Imao je Husejinović sjajnu šansu po ulasku u igru, a onda u 83. minuti Kovačević šutira, lopta pogađa Isakovića i odlazi u mrežu Velića. Činilo se da tu sve završava, no ni kod 3:0 za goste Mladost se nije predala, pa je preko Brkića u finišu postigla dva gola. Naravno, nije mogla napraviti čudo ravno onom s meča Barcelona – PSG i Sarajevo je prošlo dalje. S eventualnih 3:3, bordo tim bi također prošao. Brkić je u nadoknadi mogao do hat-tricka s penala, ali panenka mu nije uspjela. Sarajevo u finalu Kupa igra protiv boljeg iz duela Željezničar – Široki (0:1). Podsjećamo da je duel na Grbavici zbog snijega odgođen za sedam dana. Bordo tim traži peti trofej u Kupu, a ovo mu je osmo finale.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE