SportNogometSarajevo se ispromašivalo i ispalo iz Evropske lige

Sarajevo se ispromašivalo i ispalo iz Evropske lige

Fudbaleri Sarajeva su se oprostili od Evropske lige u prvom pretkolu jer je Zaria Balti bila bolja nakon izvođenja jedanaesteraca. Bordo tim je slavio u regularnom dijelu rezultatom 2:1, Moldavci su bili bolji u jedanaestercima i slavili rezultatom 6:5. Nakon što je u prvom meču u Moldaviji završeno rezultatom 2:1 za Zariju, isti rezultat je bio u regularnom dijelu utakmice na Koševu, pa smo gledali produžetke i penale. Sarajevo je fenomenalno ušlo u utakmicu. Nakon nekoliko prilika Anel Hebibović je doveo domaći tim u vodstvo. Mićo Kuzmanović je prošao po strani i odigrao povratnu loptu za Amara Rahmanovića, čiji je šut pogodio golmana gostiju, ali se Hebibović snašao i pogodio za vodstvo Sarajeva.

Nakon tog gola domaći su krenuli još ofanzivnije ka golu Zarije. Hebibović je mogao i do drugog gola kada je dobio izuzetnu loptu u prostor, no odbrana gostiju reaguje u posljednjem momentu. Prvi opasan šut gostiju vidjeli smo u 30. minuti susreta, ali je Gomez šutirao preko gola. Tri minute kasnije Sarajevo je dobilo jedanaesterac. Elvis Sarić je krenuo u prodor u kazneni prostor Zarije, oboren je, a sudija iz Latvije je dosudio kazneni udarac. Siguran izvođač bio je Advan Kadušić kome je ovo tek drugi pogodak u bordo dresu. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena vidjeli smo odlične dvije prilike za Sarajevo, ali je Pascenco intervenisao nakon udaraca Rahmanovića i Hebibovića. Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor. Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvara Sarajevo. Već nakon dvije minute igre poništen je treći pogodak Bordo tima, jer je dosuđena ofsajd pozicija nakon centaršuta iz slobodnog udarca. Odlična igra Sarajeva prekinuta je u 60. minuti kada su gosti, pravo ni iz čega, postigli pogodak. Zagynailov je nakon slobodnog udarca izveo odličnu improvizaciju i kaznio smušenost odbrane Sarajeva.

Nakon tog gola domaći tim nije imao ideju i evidentno je bilo da se nalaze u šoku, dok su gosti doživjeli psihološku injekciju. Mogli su gosti do još jednog gola, ali je kontra okončana greškom u predaji lopte. U 78. minuti dvije fenomenalne prilike za Sarajevo nakon dva vezana kornera. Prvo je Saša Novaković šutirao glavom, a Pascenco odbranio, a onda je jedan rikošet u petercu Zarije završen dosuđenom ofsajd pozicijom, nakon što je lopta završila u golu gostiju. Pet minuta prije kraja penal za Sarajevo. Anđušić je odlično prošao, ali je Nermin Crnkić promašio sa bijele tačke. Nakon penala uslijedio je korner, a Novaković šutira glavom i pogađa prečku.

U posljednjim sekundama regularnog dijela Mihailov je laktom udario u lice Anđušića i zaradio je crveni karton, pa je Sarajevu ostao lakši posao u produžecima. U produžecima, očekivano, mnogo bolje na terenu izgledalo je Sarajevo. Mnogo napada domaćeg tima, a većina ih je išla preko lijeve strane. U posljednjim sekundama prvog produžetka tri puta su domaći šutirali tokom rikošeta, ali je sva tri puta šut bivao izblokiran. Drugi dio produžetka prošao je u opsadi gola Zarije. U 114. minuti Pascenco je ponovo bio junak Moldavaca kada je odbranio nevjerovatnu priliku. Do tog trenutka Sarajevo je uputilo čak 33 udarca na gol Zarije. Uprkos ogromnom broju prilika za Sarajevo, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Nakon što su po dva igrača pogodili, prvi je promašio Marko Mihojević. Pogodio je prečku! No, ni Moldavci nisu bili stopostotni nakon pet jedanaesteraca, pa se pristupilo naizmjeničnom izvođenju, dok neko ne promaši. Kuzmanović je bio tragičar jer je loše šutirao i golman Pascenco je omogućio svom saigraču da odvede Zariju u drugo pretkolo

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE