ZDKSportSastali se Vukovi, veterani zeničkog ragbija

Sastali se Vukovi, veterani zeničkog ragbija

Ragbi turnir u organizaciji Veteranskog ragbi kluba „Ragbi vukovi“ Zenice održan je jučer na stadionu Kamberovića polje.

Okupio je veterane ovog sporta iz klubova iz Zagreba, Pančeva, Stračeva i Vršca. Suad Kapetanović, predsjednik Ragbi vukova Zenica kaže kako im je, osnivanjem kluba, želja bila da okupe igrače koji su svoje karijere završili u Zenici a pogotovo one koji su rasuti širom svijeta. Ragbi vukovi Zenice, veteranski ragbi klub, službeno je verifikovan na prekjučerašnjoj osnivačkoj skupštini kojoj je prisustvovalo 29 delegata.

Nekadašnji ljuti protivnici sa sportskih terena, bez razmišljanja su se odazvali na poziv iz Zenice na učešće na ovom veteranskom turniru. Veteranski ragbi turnir u Zenici u organizaciji Ragbi Vukova od naredne godine postat će tradicionalan i održavatće se prvog vikenda u maju. Sudeći po jučerašnjem odzivu učesnika, njegova budućnost neće biti upitna.

 

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE