BiHPolitikaSastanak evropskih mladih ljevičara od 4. do 7. maja u Sarajevu

Sastanak evropskih mladih ljevičara od 4. do 7. maja u Sarajevu

Forum mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine će od 4. do 7. maja biti domaćin susreta mladih socijaldemokrata iz Evrope, saopćeno je iz SDP-a.

Narednog vikenda će u Sarajevu biti održan “Balkan round table” u organizaciji omladine Socijalističke internacionale (IUSY), gdje će mladi ljevičari iz regije razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu s posebnim osvrtom na situaciju u Makedoniji.

U istom terminu će u Sarajevu biti održana sjednica novoizabranog predsjedništva mladih Evropskih socijalista (YES) i ovo je prvi put da mladi socijalisti organiziraju sastanak Predsjedništva u Bosni i Hercegovini.

– Održavanje Balkan round table IUSY-a i sjednice Predsjedništva YES-a naredne sedmice u Sarajevu pokazuje da mladi ljevičari širom Evrope podržavaju mlade u Bosni i Hercegovini. Mi, mladi socijaldemokrati, moramo učiniti sve što možemo da našim vršnjacima osiguramo kvalitetniji život na Balkanu jer sadašnje politike podjela tjeraju mlade iz zemalja regiona – izjavila je potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić.

Osim ovih aktivnosti, Forum mladih će kasnije ove godine biti organizator 8. međunarodne konferencije “Vučko”, koja će  okupiti mlade ljevičare i nevladine aktiviste s Balkana.

visoko.ba / FENA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE