ZDKPolitikaSastanak ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića sa pomoćnicima načelnika Općina/Grada u...

Sastanak ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića sa pomoćnicima načelnika Općina/Grada u ZDK

Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona održao je radno-konsultativni sastanak sa pomoćnicima načelnika/gradonačelnika nadležnih općinskih/gradskih službi. Tema sastanka bila je: Program utroška sredstava Budžeta Zeničko dobojskog kantona za 2017.godinu, planiranih na razdjelu Ministarstva za boračka pitanja, kao  i aktualna problematika iz domena boračko invalidske zaštite. Prisutni su upoznati da će već krajem tekućeg mjeseca biti raspisan oglas za stambenio zbrinjavanje branilačke populacije, a ubrzo zatim i oglas za poticaj zapošljavanja i samozapošljavanje branilačke populacije.

Sugerisano je  svim pomoćnicima načelnika svih općina/grada Zeničko-dobojskog kantona da uzmu aktivno učešće kako bi se omogućila što bolja i uspješnjia saradnja i realizacija navedenih obaveza, a na obostrano zadovoljstvo korisnika-branilačke populacije. Prisutni su iskazali pozitivan stav spram predloženih programskih ciljeva te obećali da će se maksimalno uključiti i ispoštovati potrebne procedure i tako doprinjeti što boljoj realizaciji istih. Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo, a vezanih za realizaciju dopunskih prava branilačke populacije.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE