ZDKPolitikaSastanak s boračkim udruženjima u ZDK-u o programima utroška sredstava

Sastanak s boračkim udruženjima u ZDK-u o programima utroška sredstava

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković održao je radno-konsultativni sastanak s predstavnicima kantonalnih udruženja koja okupljaju branilačku populaciju na kojem je razgovarano o programima utroška sredstava za 2017. godinu i inicijativi o izmjenama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica i podzakonskih akata.

Ministar Čolaković je prisutne upoznao da uskoro slijede javni pozivi za realizaciju većine projekata definiranih u programu utroška sredstava.

Sugerisano je da svi uzmu aktivno učešće kako bi se omogućila što bolja i uspješnija saradnja i realizacija navedenih obaveza, a na obostrano zadovoljstvo.

Data je podrška planiranim i predloženim aktivnostima programskih ciljeva i rada Ministarstva, a predstavnici boračkih udruženja su najavili pomoći u realizaciji.

Zajednički sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema u vezi s aktivnostima na realizaciji dopunskih prava branilačke populacije koje provodi Ministarstvo.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE