SvijetEvropaSastanak Trumpa i Macrona u Briselu

Sastanak Trumpa i Macrona u Briselu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump sastao se u Briselu sa novim predsjednikom Francuske Emanuelom Macronom i istakao da se Macronova predizborna kampanja može uzeti za primjer.

Tramp je rekao da je Macron vodio “nevjerovatnu kampanju i ostvario nevjerovatnu pobjedu”, prenio je AFP.

“Širom svijeta se priča o tome”, rekao je predsjednik SAD.

Pozdravljajući Macrona u američkoj ambasadi u Briselu, Trump je rekao da njih dvojica imaju mnogo toga o čemu treba da razgovaraju, uključujući borbu protiv terorizma i druge teme.

Macron je naveo da je pred njima velika agenda, koja uključuje, pored pitanja vezanih za borbu protiv terorizma, i pitanja vezana za ekonomiju, klimatske promjene i energiju.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE