BiHSaudijski fond za razvoj je BiH odobrio kredit od 47 miliona KM

Saudijski fond za razvoj je BiH odobrio kredit od 47 miliona KM

Kreditna sredstva odobrena su za projekt “Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanskog kantona'” u vrijednosti 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno za “Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je istakao da se radi o kreditu pod povoljnim uslovima.

– Ovo predstavlja nastavak projekata u BiH za koje je Kraljevina Saudijska Arabija odobrila kredite i donacije, a sredstva su namijenjena svim narodima Bosne i Hercegovine bez obzira na naciju i vjeru – naglasio je Mominah.

Imajući u vidu prijateljske odnose BiH i Kraljevine Saudijske Arabije te želju da se ti odnosi unaprijede, ambasador Mominah je istakao da Kraljevina želi dati svoj doprinos razvoju BiH i jačanju dobrih odnosa između dvije prijateljske države, saopćeno je iz Ambasade KSA u BiH.

Podsjetio je da je Kraljevina Saudijska Arabija i do sada plasirala kredite i donacije širom Bosne i Hercegovine.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE