Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Savjet MZ T. ...

Savjet MZ T. Polje: Ako je legalno dovlačiti otpad u našu MZ da li to znači da mi možemo isti taj otpad istresti u park u Visokom

1029
PODIJELI

Pozivamo sve nadležne Općinske službe da poduzmu mjere kako bi se sankcionisala samovolja pojedinih osoba i zabranilo dovlačenje zemlje sa otpadom na javnu površinu u Topuzovom Polju. Savjet MZ Topuzovo Polje nije bio upoznat o navedenim aktivnostima i ovim putem najoštrije osuđujemo navedeno dešavanje. Pripadnici PU Visoko su obavili uviđaj a Općinski inspektor g. Mahir Šahinović je također obišao lokaciju i upoznat je sa situacijom.

Još jednom pozivamo nadležne službe da se uključe i spriječe nastavak izvršavanja nelegalne radnje. Kao što je i navedeno u uviđaju PU jučerašnje nelegalno dovlaćenje je obavljeno sa velikim kamionom sa četiri osovine, koji ujedno svojim teretom uništavaju lokalni put.

Ovim putem postavljamo pitanje nadležnim službama, ako oni iz bilo kojih razloga „ donesu“ odluku da je navedena situacija „legalna“, da li to znači da mi mještani možemo to isto dovučeno natovariti i dovući u npr. neki park u Visokom na javnu površinu.

Nas ne zanimaju nikakvi talovi, samo želimo da nam ne dovlačite zemlju i otpad.

Video snimke i ostale fotografije proslijedit ćemo nadležnim službama.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.