Naslovnica Lokalne Teme Privreda Saznajemo: Ja...

Saznajemo: Jasmin Omanović aktuelni predsjednik OO SBB Visoko napušta stranku

1653
PODIJELI

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskog OO SBB Visoko aktuelni predsjednik ove stranke Jasmin Omanović napušta mjesto predsjednika i ne želi biti kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima koji bi trebali biti održani u julu, a u konačnici više ne želi uopšte biti član SBB-a.

Mogući razlozi koji su rezultirali ovakvom odlukom su preraspodjela vlasti u ZDK gdje Visoko nakon ulaska SBB-a u vlast nije dobilo niti jednu poziciju. Vareš i Breza su dobili ministarske pozicije iako njihov izborni rezultat nije bio ni blizu onog koji je SBB ostvario u Visokom 2014.godine. Osim ministarskih pozicija dijelile su se pozicije u Javnim preduzećima gdje je prednjačio Kakanj, a Visoko opet ostalo kratkih rukava. Također kako tvrdi naš izvor Kantonalni odbor SBB-a nikad se nije sastao otkako je na mjesto predsjednika KO SBB ZDK odlukom Centrale iz Sarajeva postavljen Nasir Beganović. Uz sve pobrojano ista ta Centrala koja raspoređuje vlast po ZDK u kampanju za lokalne izbore 2016.godine u Visokom nije uložila niti 1KM.

Sve ovo kao i najnovija dešavanja na lokalnom nivou gdje je SBB sveden na slugavske usluge aktuelne vlasti razlog su zašto aktuelni predsjednik i nekadašnji vijećnik Jasmin Omanović uskoro podnosi ostavku i isčlanjuje se trajno iz SBB-a. Navodno “greška” Omanovića je bila i ta što sebe nikad niti u jednom dopisu nije predlagao za bilo kakvu poziciju u vlasti niti je to tražio od Centrale u Sarajevu.

Ako se naše saznanje ispostavi tačnim na mjesto budećeg predsjednika mogli bi doći i predsjednik, ali i predsjednica, inače i jedno i drugo vrlo bliski aktuelnoj vlasti koja upravlja OO SBB-a Visoko.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.