Naslovnica Lokalne Teme Politika Saznajemo: Ne...

Saznajemo: Nelegalni Upravni odbor Doma zdravlja Visoko u najnovijem pokušaju smjene direktora dr.Senada Karavdića

2113
PODIJELI

Kako saznaje Visoko.co.ba još uvijek nelegalni Upravni odbor JU “Dom zdravlja” Visoko (dva člana UO su sporna) zatražio je od dr.Senada Karavdića aktuelnog direktora da podnese ostavku. Konačno su po vlastitom ubjeđenju smislili formulu i našli rupu u zakonu kako da to urade.

MARKETING

U augustu ove godine zadužili su menadžment Doma zdravlja da poduzme sve aktivnosti oko premještanja ambulanti Porodične medicine i higijensko epidemiloške službe iz stare zgrade u centralni blok JU “Dom zdravlja” Visoko.

Najprostije rečeno, nelegalni Upravni odbor je smislio da dr.Karavdića smijeni tako što mu spočitava da ne sprovodi njihove odluke i kako je protiv početka radova trajnog rješenja grijanja “Doma zdravlja” i kao razlog koriste samo pola stare zgrade gdje se nalazi i Hitna pomoć jer će tobože nastati finansijski gobici.

Naravno da se ovdje radi o farsi i da je ovo samo još jedna predstava sa lošim scenarijem aktuelne vlasti, kalup po kojem su se uspjeli riješiti i svih ostalih nepodobnih direktora u javnom sektoru u Visokom. Ako već žele smijeniti aktuelnog direktora trebali su smisliti neki učinkovitiji i efikasniji način sa konkretnim dokazima njegove nesposobnosti, tim prije što se ozbiljni građani Visokog koji prate politička dešavanja u Visokom sjećaju kako je upravo taj isti dr.Senad Karavdić u vrijeme dok je bio vijećnik u Općinskom vijeću Visoko pokrenuo pitanje i inicijativu oko trajnog rješavanja zagrijavanja prostorija “Doma zdravlja” te inicijativu da se riješi pitanje spaljivanja medicinskog otpada kao ozbiljnog zagađivača zraka u Visokom. O ovome su u tom periodu pisali čak i sarajevski DANI jer je Karavdić pored inicijative za “Dom zdravlja” bio i najglasniji političar protiv Preventovog smrada i izgradnje spalionice u Visokom.

Kako tvrdi naš izvor nelegalni Upravni odbor je dr.Karavdiću dao osam dana da se izjasni o njihovom zahtjevu pismenim putem. O cijelom slučaju je obaviješteno pismenim putem i Ministarstvo zdravstva ZDK te se čeka i njihovo stručno mišljenje.

Ovdje je stvar sasvim jasna, nije problem sa dr.Karavdićem što on navodno sprječava rješenje grijanja u JU “Dom zdravlja” Visoko, što uzgred nije ni istina, jedini problem aktuelnog direktora je taj što je politički nepodoban. Sad je samo pitanje jel pravno jača i validnija odluka jednog nelegalnog Upravnog odbora ili mišljenje više instance vlasti, u ovom slučaju Ministarstva zdravstva ZDK. Koliko naše informacije kažu na relaciji Dom zdravlja Visoko – Općina Visoko-Ministarstvo ZDK već su podnesene krivične prijave za nesavjestan i protuzakonit rad te zloupotrebu funkcija.

Uskoro ćemo imati i više informacija o ovom novom slučaju političkog revanšizma na štetu pacijenata, doktora, medicinskog osoblja i najžalosnije na štetu i iz džepa poreznih obveznika.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.