BiHKulturaScream for me Sarajevo - Ne propustite projekciju filma o muzici u...

Scream for me Sarajevo – Ne propustite projekciju filma o muzici u Sarajevu pod opsadom

Dokumentarac koji prati ratnu posjetu britanske rock zvijezde opkoljenom Sarajevu doživio je uspjeh.

Bruce Dickinson, proslavljeni pjevač grupe Iron Maiden, održao je koncert u sarajevskom BKC-u, 14 decembra 1994.  Scream for me, Sarajevo, Dokumentarni film koji govori o ovom događaju, o Sarajevu pod opsadom, muzici i životu u gradu, doživio je svoju svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu.  Za obje projekcije tražila se karta više a publika je aktere filma nagradila stojećim ovacijama.

Specijalna projekcija dokumentarnog filma SCREAM FOR ME SARAJEVO, reditelja Tarika Hodžića, dobitnika Specijalne nagrade žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film, Nagrade za ljudska prava i Nagrade publike za najbolji dokumentarni film 22. Sarajevo Film Festivala, održat će se u utorak, 13. decembra s početkom u 19.00 sati u kinu Meeting Point.

Domaćini projekcije su Sarajevo Film Festival i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini koji i ovim događajem nastavljaju svoju višegodišnju saradnju u promoviranju dokumentarnih filmova inspirisanih različitim aspektima ljudskih prava.

SCREAM FOR ME SARAJEVO je dokumentarni film o Sarajevu pod opsadom, muzici u tom gradu, s akcentom na 14. decembar 1994. i koncert Brucea Dickinsona u BKC-u.

To je film o ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi svirali pred ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi živjeli.

Scenarij filma potpisuju Tarik Hodžić i Jasenko Pašić, a u filmu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alex Elena, Chris Dale, Jasenko Pašić, Feđa Štukan, Erol Gagula…

Publika će nakon projekcije biti u prilici da razgovara sa rediteljem Tarikom Hodžićem, scenaristom Jasenkom Pašićem i producentom Adnanom Ćuharom.

Film je titlovan na BHS i engleski. Razgovor sa protagonistima će biti simultano prevođen.

Ulaz na projekciju i razgovor je slobodan.

Režija: Tarik Hodžić
Uloge: Bruce Dickinson, Alex Elena, Chris Dale, Jasenko Pašić, Feđa Štukan, Erol Gagula
Scenarij: Tarik Hodžić, Jasenko Pašić
Direktor fotografije: Amel Djikoli
Montaža: Tarik Hodžić
Muzika: Bruce Dickinson
Zvuk: Nenad Nešo Kovačević
Producent: Adnan Ćuhara
Produkcija: Prime Time

visoko.ba/radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE