BiHPolitikaSDP: Povećanje akciza dolazi u obzir samo u okviru široke reforme poreskog...

SDP: Povećanje akciza dolazi u obzir samo u okviru široke reforme poreskog sistema

“Najveći graditeljski domet aktualne koalicije je izgradnja trotoara ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Nažalost građana BiH to će ostati tako sve i kada bi se desilo čudo, pa se svi unutar aktuelne koalicije SDA, HDZ, SDS i SBB slože i povećaju akcize. Ni tada ne bi bili u stanju napraviti metar autoputa. Uostalom, već tri godine nisu bili u stanju implementirati ni one projekte, koje smo ostavili pripremljene i za koja su osigurana sredstva”, saopšteno je danas iz ove političke partije.

Kako je istaknuto, SDP BiH nema namjeru krpiti rupe unutar koalicije i slijediti dezorijentiranu vlast u njenom nasrtaju na životni standard građana.

“Već smo bezbroj puta ponovili da je najveći patriotski interes u ovom trenutku srušiti aktuelnu vlast. Nažalost, u Bosni i Hercegovini nema mogućnosti za vanredne izbore, pa smo osuđeni na još godinu dana ovako bahate i nesposobne vlasti. Zato svi zajedno moramo učiniti napor kako bi štetakoju, za BiH i njene građane, čini aktuelna vlast bila što manja. U tom pravcu, kao što smo jučer razgovarali sa predstavnicima međunarodne zajednice u BIH, spremni smo razgovarati i sa predstavnicima aktuelne vlasti, ali stav SDP BiH ostao je nepromijenjen”, navode iz SDP-a BiH.

Povećanje akciza, dodaju, dolazi u obzir samo u okviru široke reforme poreskog sistema, koja podrazumijeva radikalno smanjenje doprinosa i zakonsko povećavanje minimalne plate. Zato će SDP u svom Izbornom programu ponuditi takvu reformu i mjere koje će osigurati bolji životni standard građana.

“Dakle, država prvo mora građanima i privredi dati priliku da imaju veće plate i veće prihode,pa tek onda razmišljati o većim akcizama. Politika Vijeća ministara BiH je da uzima od građana, a politka SDP-a je da građanima omogući da imaju veći dohodak i bolji standard. Te dvije politike ne mogu ići zajedno”, poručili su iz SDP-a BiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE