BiHPolitikaSDS i SzP zaslužni za isplatu klirinškog duga, Dodik izokreće stvarnost

SDS i SzP zaslužni za isplatu klirinškog duga, Dodik izokreće stvarnost

“Svjestan činjenice u kakvom se stanju nalazi Repubika Srpska poslije 11 godina kontinuitata njegove vladavine koja je rezultovala društvo u kome imamo manjinu bogatih i jednu ogromnu većinu siromašnih i obespravljenih Dodik se okrenuo onome što najbolje zna da radi: da podmeće i izmišlja nepostojeće zavjere, da izokreće stvarnost i da dijeli srpski narod”, navodi se u saopštenju SDS-a.

Govedarica je rekao i da je zaslugom ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović pozitivnim ishodom riješen i “trgovinski rat” sa Hrvatskom, koji je pokazao da se “može bez Dodika i da on više nije nezaobilazan faktor u odlučivanju”, navodi Govedarica u saopštenju.

“Dodiku se nakon vrućih proljeća pričinjavaju i vruće jeseni što samo govori da se radi o čovjeku koji se boji naroda i narodnog nezadovoljstva”, tvrdi Govedarica.

On je naveo da je narod svjestan činjenice kakav je “ekonomski i demokratski genocid napravila dosadašnja Dodikova politika, te da će odluku donijeti na izborima 2018. godine”, a nakon toga, navodi Govedarica, moraju biti svjesni da će morati da se susretnu sa Zakonom o porijeklu imovine.

“Tada će sva Dodikova politička djela da izblijede a ostaće samo obrisi promašenih politika koji su potpuno obespravili građane Republike Srpske”, navodi se u saopštenju iz SDS-a.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE