BiHPolitikaSDS upozorava i na druge aktere 'slučaja Poljoprivredna škola'

SDS upozorava i na druge aktere ‘slučaja Poljoprivredna škola’

Upozorio je da se ovaj slučaj “sada pokušava razvodniti kako bi kriminalna grupa, koja je na nezakonit način pokušala od grada Banje Luke otuđiti 300 dunuma građevinskog zemljišta, sa sebe sprala odgovornost”.

SDS traži, dodao je, da MUP i pravosudne institucije RS-a prošire istragu na sve aktere ovog procesa koji traje desetak godina, bez obzira o kome se radi.

-Tražimo da RS kroz ovoj slučaj potvrdi svoj institucionalno-pravni kredibilitet i da pokaže da su institucije RS-a iznad svakog pojedinca i grupe koja sebi daje pravo da njene resurse stavlja isključivo u funkciju svojih ličnih interesa – kazao je Planinčević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci naglašavajući da se vrijednost spornog zemljišta kreće oko 400 miliona KM.

Podsjetio je da jedan dio nosilaca funkcija gradskih i republičkih institucija pasivno godinama posmatra ovaj slučaj, a da je drugi dio, kako je potvrđeno u presudi Okružnog suda Banjaluka od 23. oktobra 2014., aktivno učestvovao u nezakonitim radnjama otimanja zemljišta od grada Banje Luke.

Tvrdi “da su akteri u malverzacijama sa zemljištem Poljoprivredne škole, između ostalih, Budo Stanković i Perica Repajić”.

Planinčević je upozorio da bi se Stojčinovićevo hapšenje “moglo pretvoriti u najobičniju farsu i praktično legalizirati i ostaviti po strani sve one aktere koji su napravili nemjerljivu štetu Gradu i RS-u”.

Navodeći da priča oko malverzacija s građevinskim zemljištem i objektima u Banjoj Luci nije od jučer, podsjetio je i na slučaj ubistva Milana Vukelića, koji je ukazivao na kriminal građevinske mafije.
vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE