ZDKSportŠećerović: Mulalić nas je kvalitetno spremio za sezonu, nije čudo što igrači...

Šećerović: Mulalić nas je kvalitetno spremio za sezonu, nije čudo što igrači “ginu” za njega

Mladost DK novu sezonu započinje s nešto drugačijim kadrom u odnosu na prošlu sezonu sezonu, a u klub je stigao i novi trener Edis Mulalić. Prvotimac tima iz Doboja kod Kaknja Adnan Šećerović veoma je optimističan kada je riječ o novim izazovima u Premijer ligi BiH.
“Pripreme su dobro prošle, nemamo problema s povredama. Forma ekipe je dobra, nadam se da će tako biti i u prvenstvu. Ekipu je napustilo nekoliko dobrih igrača, ali smo dobili i pojačanja poput Filipa Arežine i Adnana Zahirovića. Oni će nam sigurno biti od velike pomoći. Također, stigli su i mladi igrači, koji su se sjajno uklopili. Izuzetno je važno što je atmosfera u ekipi odlična”, izjavio je Šećerović za portal Klix.ba.

Mladost s klupe kao šef stručnog štaba vodi nekadašnji igrač i trener Željezničara Edis Mulalić koji se pokazao kao veliki borac na terenu, ali i izvan njega. Ekipu je spremio na pravi način.

“Novi trener je tu, a pripreme su bile naporne i kvalitetne. Mulalićev odnos prema igračima je korektan, ponaša se prema nama kao prijatelj, sve mu možemo reći, ali kad se radi, onda nema priče, želi isključivo profesionalizam i koncentraciju. Kad se to uzme u obzir, onda nije ni čudo što igrači ‘ginu’ za Mulalića, već nam se uvukao pod kožu i osjećamo kao da je dugo s nama. Daje nam maksimalnu podršku, čak i kada griješimo. Time je podigao naše samopouzdanje”, rekao je nogometaš kluba iz Doboja kod Kaknja.

U 1. kolu Premijer lige BiH Mladost DK će ugostiti ekipu Viteza te očekuje pobjedu na startu prvenstva.

“Dat ćemo sve od sebe da u novu sezonu krenemo osvajanjem tri boda. Bio bi to jak vjetar u leđa za 2. kolo u kojem dočekujemo Željezničar”, kazao je Šećerović.

Cilj Mladosti je da igra Ligu za prvaka.

“Sve ekipe žele izboriti Ligu za prvaka pa tako i mi. Nadamo se tome, ali nemamo pritiska. Želimo dati maksimum na svakoj utakmici, a ja se nadam ostvarenju cilja”, dodao je naš sagovornik.

Na kraju razgovora je komentarisao nastupe Zrinjskog, Sarajeva, Željezničara i Širokog Brijega u Evropi.

“Sarajevo me je razočaralo, očekivao sam da će proći Zariju jer su bolja ekipa. Zrinjski nije zaslužio poraz na domaćem terenu, Plemići su zaista dobro igrali. Što se tiče Širokog Brijega, dobra su ekipa i mislim da će eliminisati Aberdeen. Također, vidim ih kao ozbiljnog kandidata za titulu. Željo je odigrao dobru utakmicu protiv AIK-a, zaslužio je pobjedu, ali i 0:0 je dobar rezultat, koji daje realne šanse za plasman u 3. pretkolo. Smatram da AIK nije ništa kvalitetniji od Plavih”, završio je Šećerović.

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE