ZDKSedam od ukupnih osam zastupnika SBB-a u Skupštini ZDK traže od Fahrudina...

Sedam od ukupnih osam zastupnika SBB-a u Skupštini ZDK traže od Fahrudina Radončića smjenu predsjedniko KO SBB ZDK

Visoko.co.ba je u posjedu zvaničnog dokumenta koji je potpisalo sedam od ukupno osam zastupnika SBB-a u Skupštini ZDK. Ovaj dokument je zapravo pismo upućeno predsjedniku i utemeljitelju SBB-a BiH gospodinu Fahrudinu Radončiću i u njemu potpuno otvoreno zastupnici iskazuju propuste u funkcionisanju stranke u ovom kantonu, a kao glavnog krivca vide aktuelnog predsjednika KO SBB ZDK i zastupnika u Državnom parlamentu BiH Mirsada Isakovića.

Pismo koje su zastupnici poslali Fahrudinu Radončiću prenosimo u cjelosti:

Poštovani Predsjedniče,

Mi, zastupnici u Skupštini ZDK ovim obračanjem pokušavamo da popravimo katastrofalno stanje, nikad gore međuljudske odnose i zaustavimo nepošten rad pojedinaca, koji se ponašaju suprotno svim stavovima Predsjedništva SBB-a, Glavnog odbora, te Kongresa stranke. Ovim aktivnostima pokazuju odsustvo poštovanja prevenstveno prema predsjedniku Saveza, a zatim i prema organima stranke, i izvornim idejama koje su nas okupile u projekat.

Uz pomoć (nama poznatim) pojedinaca iz Centrale pravi se kvazisistem u ZDK, a mi smo odani izvornoj ideji SBB-a i nećemo da učestvujemo u tome, kategorički odbijamo bilo kakvu saradnju sa predsjednikom KO SBB ZDK Mirsadom Isakovićem i „ekipicom“.

Totalni javašluk, izostanak bilo kakve principijelne i prepoznatljive politike na kantonu, sve se svodi na pokušaj prodaje naših glasova (imamo sve napismeno). Činjenica da nemamo niti jednu Komisiju ili Odbor rezultirali su smjenom dosadašnjeg predsjednika Kluba SBB- a u ZDK (Ismeta Sarajlića). Koliko smo bili u pravu potvrđuje i činjenica da je svoje pravo lice pokazao nakon toga. Jedini od nas je“ profesionalni političar“ koji redovno osiromaši narodne buđete za 4.500 KM a ne dolazi na sjednice Kluba koje se održavaju u njegovom gradu, za razliku od drugih koji su prisutni. Veću sramotu nam priređuje na Sjednicama Skupštine, pojavi se samo na prozivci (zastupnici drugih stranaka komentarišu da SBB-ovci dolaze samo na prozivku, da naplate).

Razlozi za njegovu smjenu su bili nekvalitetno pripremanje Kluba, što je rezultiralo vrlo često različitim glasanjem unutar Kluba. Izgubio je naše povjerenje na početku, kada je uz pomoć Muniba Jusufovića, rekao kako Vi insistirate da on bude delegat u Domu Naroda i predsjednik Kluba SBB-a u Skupštini ZDK, mada ste nam na savjetovanju u Sarajevu dan prije jasno poručili da je izbor naš. U interesu Saveza smo i to progutali. Čaša se prelila kada su Ismet Sarajlić i Mirsad Isaković uz pomoć Muniba Jusufovića, falsificirali stav Centrale i od nas tražili da podržimo kriminal direktora Zavoda za zapošljavanje (kadra NSRzB). IMAMO I PISMENU POTVRDU, A I ZNAMO KO BI, I KAKO, TO NAPLATIO.

Posebna priča je organizator svega Mirsad Isaković, presonifikacija svega onoga najgoreg i suprotno od onoga što ste nas politički učili, šta nije dobro i šta se mora iskorijeniti.

KORISNIK BIJELOGA KRUHA, MINISTAR O ČIJIM“ PROCENTIMA“ BRUJI CIJELI KANTON KAO I NEKI NAŠI ČLANOVI, ČOVJEK KOJI JE VIŠE PUTA ISKAZAO NEPOSLUH PREMA PREDSJEDNIKU SAVEZA I ORGANIMA STRANKE. NEPOTISTIČKI SUPRUGU POSTAVIO U UO KANTONALNE BOLNICE ZENICA A ONDA IGNORISAO NAREDBU PREDSJEDNIKA O POVLAČENJU SVIH NAŠIH DIREKTORA I ČLANOVA UPPRAVNIH ODBORA. ŽENA MU JE I DANAS U UO KANTONALNE BOLNICE ZENICA, A TIME I SBB U VLASTI. SEBE JE UGURAO U UO.ŠPD-a ZDK, ALI JE IZBAČEN JER NIJE ISPUNJAVAO USLOVE ŠKOLSKE SPREME. PREOPZNATLJIV JE PO ZAPOŠLJAVANJU SDA KADRA (KOJE VAM POIMENIČNO MOŽEMO NABROJATI). NAJNOVIJI NEPOSLUH JE STAR NEKOLIKO DANA, A ODNOSI SE NA ZAHTJEV IZ CENTRALE DA SE OBUSTAVE SVE AKTIVNOSTI OKO REKONSTRUKCIJE OPĆINSKIH ODBORA I KANTONALNIH ODBORA DO ODRŽAVANJA GLAVNOG ODBORA. NJEGOVA EKIPICA POKUŠAVA DA SMJENI POJEDINE OPĆINSKE ODBORE, A ON TO NE ZAUSTAVLJA, NEGO NAPROTIV.

Poštujući Predsjednika SBB- a, stavove Kongresa, Predsjedništva i Glavnog odbora, čvrsto braneći ideju SBB-a, odbijamo bilo kakvu suradnju sa Mirsadom Isakovićem.

Pratimo smjernice Kongresa, stavove organa stranke. Pokušaj nametanja bilo kakve suradnje sa Mirsadom Isakovićem bilo bi gaženje svega pozitivnog i do sada ispričanog u okviru SBB-a, te ispod svih minimuma na koje smo spremni pristati, a u interesu SBB-a.

Borba protiv budžetskih parazita (bijeli kruh) nepotizam i nepoštivanje odluka organa stranke (Mirsad Isaković i žena u Upravnom Odboru), nažalost “prepoznatljiv rad u Ministarstvu finansija“, pokušaj prodaje naših ruku za sitnu i ličnu korist “Lijanovićevom“ direktoru itd,itd….

Sve je ovo sasvim dovoljna argumentacija za otkazivanje suradnje čovjeku koji je svojim postupcima izgubio povjerenje i moralni kredibilitet, te sam sebe degradirao.

Ovo nije borba za skidanje glave Mirsada Isakovića, ovo je borba za SBB i bolju budućnost nas i naše djece. Sramotno je da je ovakva osoba na čelu jednog Kantonalnog odbora.

DA IMA TRUNKU POŠTENJA I MORALA U SEBI, SAM BI SE DO SADA POVUKAO IZ OVE NAŠE LIJEPE PRIČE. ČINJENICA DA UPRKOS STAVOVIMA PREDSJEDNIKA I ORGANA STRANKE, SVEMU PODCRTANOM I OSUĐENOM NA KONGRESU, ORGANIMA STRANKE U MEDIJIMA TIČU SE DIREKTNO NJEGA, I DALJE ROVARI, SPLETKARI I TRGUJE (pokušava ali neće više moći) DOVOLJNO GOVORI O KOME SE RADI.

Poštovani Predsjedniče bit će nam čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo na naš prvi slijedeći Klub, koji ćemo održati čim organi Stranke potpišu prateću dokumentaciju i na čelo Kluba dođe osoba kojoj mi vjerujemo, a ne Munib Jusufović (kome bi preporučili,da ako mu je stalo do SBB-a pokuša popraviti svoj politički rejting, u sredini iz koje dolazi i malo većim brojem glasova nego su ga ocjenile komšije i poznanici, i na taj način pomogne svima nama i SBB-u).

Ljudi u Skupštini su upoznati sa smjenom Ismeta Sarajlića, a procedure koči, zna se, “ministar i nekvalifikovani član UO ŠPD- a, korisnik bijeloga kruha i trgovac glasovima zastupnika u Skupštini ZDK Mirsad Isaković falsifikovani budući doktor nauka čiju doktorsku disertaciju radi kadar SDA, a sve ovo trpi Klub SBB-a koji se zvanično ne sastaje. Viđamo se kao entuzijasti, a svi primjećuju da je Klub tek sada proradio.

S poštovanjem,

Vaši zastupnici u Skupštini ZDK;

Meldina Ugarak, Ćamil Zaimović, Amra Jupić, Adel Sinanović, Naida Delibašić, Kemal Mušinbegović Edhem Fejzić.

Kako saznajemo pored sedam potpisanih zastupnika u Skupštini ZDK istog je mišljenja i devet predsjednika Općinskih odbora SBB u ZDK.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE