BiHSedam predstava borit će se za nagrade Festivala 'Mostarska liska'

Sedam predstava borit će se za nagrade Festivala ‘Mostarska liska’

Međunarodni festival komedije “Mostarska liska” održat će se od 22. do 29. travnja u Mostaru u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru.

Na Festivalu gostuju najbolje predstave iz produkcije u protekloj godini iz Slovenije, Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

U programu Festivala je sedam predstava, a jedna je predstava izvan konkurencije. Sve predstave izvode se u Narodnom pozorištu Mostar, s početkom u 20 sati.

O najboljim predstavama festivala odlučuje stručni žiri kojeg čini Ademir Kenović, Vedrana Seksan i Elmir Jukić.

Predstave u konkurenciji za nagrade Mostarske liske su “Gospođa ministarka” autora Branislav Nušić, koju će izvest Bosansko narodno pozorište Zenica 22. travnja. Predstava “Malo blago”, autora Elen Marfi i u režiji Slađana Kilibarda, bit će prikazana 23. travnja. Satiričko kazalište Kerempuh Zagreb upriiličit će 24. travnja predstavu „Jedan sluga, dva gospodara“, autora  Richard Bean. Predstava “Zbunjoza” PlayDrame Split bit će prikazana utorak, 25. travnja, a predstava autora Zijaha A. Sokolovića  “Demokracija” bit će prikazana 26. travnja. Predstava domaćina „Odumiranje međeda“ bit će 28. travnja.

U čast nagrađenih u subotu, 29. travnja, bit će izvedena predstava iz Slovenije “Stari klovni” Slovenskog narodnog gledališća Nova Gorica, Slovenija.

Cijena jedne ulaznice je deset maraka, a cijena paketa ulaznica za svih osam predstava je 50 maraka. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar.

Visoko.co.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE