BiHSedamnaest intervencija jablaničkih vatrogasaca u posljednjih 10 dana

Sedamnaest intervencija jablaničkih vatrogasaca u posljednjih 10 dana

Jablanički vatrogasci imali su 17 intervencija na gašenju požara trave i niskog rastinja u posljednjih deset dana, saopćeno je iz Službe civilne i protivpožarne zaštite Jablanica.

Najviše intervencija je zabilježeno u blizini naselja Dobrigošće, Ostrožac, Krstac, Baćina, te Zlate, Kosne Luke, Doljani, Sovići i na platou Risovca.

“U nekoliko navrata zabilježeno je više požara u jednom danu, kao što je to bilo u subotu 25. marta, kada su vatrogasci učestvovali u gašenju požara kod sela Dobrigošće i Sovići, te zajedno sa vatrogascima i mještanima Risovca, Posušja i Tomislavgrada ugasili požar u blizini samostana Masne Luke na lokalitetu Blidinja i Risovca, čime je spriječeno širenje visokog požara na širem području obraslom kvalitetnom munikom – endemskom vrstom bora”, navodi se u saopćenju.

Iz Službe civilne i protivpožarne zaštite apeluju na građane da se u predstojećim proljetnim i ljetnim danima suzdrže od upotrebe vatre kod spaljivanja korova i prilikom boravka u prirodi, a od Policijske stanica Jablanica zatraženo je da se izvrši istragu o počiniocima svakog pojedinačnog požara na području općine Jablanica te protiv počinioca poduzme zakonom propisane mjere.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE