Naslovnica Lokalne Teme Sejdić Zijada...

Sejdić Zijada iz Visokog: Primorana sam da tražim pomoć

675
PODIJELI

Moje ime je Zijada Sejdić živim u Visokom, udovica sam živim sa svojim sinovima, snahama i unučadima.
Ukupno nas u jednoj prostoriji živi sedmero, nas petero odraslih i dvoje maloljetnih, živimo pod kirijiom jer naš dom u kojem bi trebali da živimo nije uslovan. Bukvalno živimo kao beskućnici.

MARKETING

Ja sam prije rata bila zaposlena i muž moj je bio uposlenik nekada velike firme Vitex i bio je u Armiji BiH i demobilisani borac na žalost bio je jako bolestan i preminuo je. Ja sam ostala sama sa djecom, uspjela sam da obezbijedim i osnovno i srednje obrazovanje za svoje sinove. Međutim kuća u kojoj smo bili je jako trošna. Ja sam se informisala i tražila sam svoja prava kao žena demobilisanog umrlog borca, međutim mnogo koštaju sve moguće građevinske dozvole i dokumentacija, tako da nama koji smo najugoroženiji, ovi razni programi nisu prilagođeni.

Mi nemamo sredstava da plaćamo skupe građevinske dozvole i dokumentaciju a stalno mi traže neku dokumentaciju i dostavljam konstantno dokumente međutim stalno mi govore da treba još.
Ja sam sa svojim sinovima kada sam bila u mogućnosti i gradila koliko sam mogla, međutim sada nismo u mogućnosti. Moji sinovi stalno predaju molbe za posao u razne firme širom Visokog, međutim često dobiju odbijenice iako imaju završene srednje škole, i nevjesta je predavala molbe i ništa, jako je teško doći do posla u našoj općini.

Naša kuća stoji nedovršena, nije izgrađena, trenutno sa svojom djecom sam beskućnik, kuća u kojoj živimo je tuđa, vlasnici žele da se vrate, a mi nemamo gdje da idemo.
Ja bi voljela kada bi se moji sinovi zaposlili jer čovjeku je lakše kad ima neko primanje, kada nema teško da se preživjeti može.
Mene je lično sramota što sam prinuđena da molim za pomoć jer smo navikli da radimo, ali sada sam u situaciji kada stvarno nemam i treba mi pomoć. Ima dana kada nemamo ni šta da jedemo.
Nama je pod hitno potrebna pomoć u donaciji građevinskog materijala samo da opremimo svoju kuću da se možemo useliti. Potrebno je da se urade završni radovi stolarija. Znate da je zima na pragu, potreban nam je i ogrjev, hrana. Bilo bi mi drago kada i televizija došla na uviđaj kako bi ljudi koji bi nam pomogli da vide kakva je situacija.

Želim da napomenem da nam je jako potrebna pomoć, svi koji žele da pomognu mogu to učiniti lično ili putem žiro računa:
199-00000000000-23-PARTIJA-537045 Sparkasse Bank
Podaci: Sejdic Zijada, JMBG 1812964179164 adresa ulica III br. 5

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.