Naslovnica Sport Ostali sportovi Sejfo Šehović...

Sejfo Šehović treću godinu zaredom prvak svijeta u powerliftingu i deadliftu

91
PODIJELI
”Osvojio sam dvije zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u federaciji GPC u powerliftingu i deadliftu. Tako sam treću godinu uzastopno prvak svijeta u ovoj federaciji. Prvo sam u SAD-a u Las Vegasu 2015. godine dotakao vrh, prošle godine u Srbiji bio sam prvi i sada u Češkoj Republici. Na ovom takmičenju učestvovalo je više od 720 takmičara, a moram naglasiti da je naša djevojka postala svjetska prvakinja u powerliftingu. To je Almira Lizde iz Konjica. Časno sam predstavljao našu BiH što mi je najveće priznanje”, izjavio je Šehović.

Najavio je novi izazov polovinom oktobra ove godine.

MARKETING

”Učestvovat ću 15. oktobra s još sedam naših takmičara u Pragu na Svjetskom prvenstvu u WUAP-u. Nastavljam pripreme i pripada mi najveća čast što će biti još naših takmičara i s razlogom se nadamo dobrim rezultatima. BiH će još predstavljati Irfan Muhić, Mahir Moro, Samir Muratović, Marko Trufković, Samir Ademović i Faruk Muhić”, rekao je naš predstavnik.

Podsjetimo, Sejfo Šehović je 2015. godine u Las Vegasu na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu osvojio dva zlata za BiH. Početkom decembra 2016. u Moskvi je na Svjetskom prvenstvu postao prvak u deadliftu gdje je oborio svjetski rekord u ovoj disciplini. Bio je jedini bh. predstavnik na Evropskom prvenstvu održanom u maju ove godine u Atini, a osvojio je tri zlatne medalje, u powerliftingu total 515 kilograma, kategoriji pull/push total 315 kilograma i deadlliftu 230 kilograma.

Također, na Evropskom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu WUAP federacije održanom u junu u Austriji osvojio je prva mjesta u master kategoriji 74 kilograma u powerliftingu, deadliftu i relativnom poretku u deadliftu s oborenim svjetskim rekordom od 231 kg.

visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.