SportDržavni TimSelektor Baždarević: Ne smijemo se plašiti Belgije

Selektor Baždarević: Ne smijemo se plašiti Belgije

Još malo, svega tri sedmice su do utakmice između nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Belgije u Briselu, od čijeg će ishoda, vjerovatno, mnogo toga zavisiti. Tada ćemo se ili nastaviti nadati drugom mjestu u svojoj kvalifikacionoj grupi, koje bi nas odvelo na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ili ostati na ambicijama da se domognemo trećeg i predamo se lutriji baraža.

Znajući kakav je ulog i značaj susreta, selektor Mehmed Baždarević o Belgiji je počeo razmišljati čim je završio susret protiv Izraela. Samo je nekoliko dana potrošio na ljetni odmor, a onda je otišao na novu evropsku turneju.

Želja i volja

– Išao sam svugdje, ali od toga ne pravim nikakvu dramu. To su normalne aktivnosti kako bih prikupio što više informacija i izvukao najbolje iz onoga što imamo. I u narednom periodu nastavljam s tim. Predstojećeg vikenda idem u Njemačku da vidim nekoliko naših fudbalera – kaže Baždarević.

Uporedo sa praćenjem igrača, Meša je pratio i aktivnosti na tržištu igrača i nada se da su Edin Džeko i Asmir Begović napravili dobre poteze prešavši u Romu, odnosno u Čelzi.

– Nadam se da će obojica biti zadovoljna i da će u novim klubovima pronaći mir, naročito Edin, koji je u posljednje vrijeme imao dosta problema u Sitiju. Kada je riječ o Asmiru, vjerujem u njegov kvalitet. U Čelziju je sve moguće, pa i da bude rezerva, ali znajući njegovu želju za dokazivanjem i voljni moment, vjerujem da će dati sve od sebe da se izbori za mjesto prvog golmana – govori Baždarević.

Širi spisak

Meša i njegov prvi saradnik Stefan Žili (Stephane Gilli) već uveliko analiziraju Belgijance.

– Pripremamo se, naravno. Nemamo mnogo vremena. Moramo imati u vidu činjenicu da je to veoma dobra reprezentacija, jedan do najjačih protivnika s kojima ćemo se suočiti u posljednje vrijeme. No, ne smijemo ih se plašiti. Imamo kvalitet i imamo želju da ostvarimo svoj cilj – rekao je Baždarević.

U vezi sa spiskom, koji će biti objavljen sedmicu prije okupljanja, zakazanog za 31. avgust, Meša kaže da će, vjerovatno, biti širi nego obično.

Ibišević je nesretan

Vedada Ibiševića nema u ekipi Štutgarta. U pripremnim utakmicama nije bio čak ni na klupi.

– Vidio sam se s njim kada sam bio u Njemačkoj. Veoma je nesretan, ali me raduje da dobro trenira. I on i ja se nadamo da će se situacija s njim što prije riješiti – kaže Baždarević.

O Marseju: Ma gluposti…

Francuski Marsej, koji traži trenera, zainteresiran je za Mešu, glase informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima. No, nismo ni završili pitanje o toj temi, a Baždarević je ispalio:

– Ma gluposti… Ako me zaista neko negdje spomenuo i ako se takav klub interesira za mene, naravno da u duši to smatram nečim pozitivnim.  Ali, dajte… Ne bih ništa komentirao, jer imam važnijih stvari za razmišljanje – rekao je naš selektor.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE