SportOstali sportoviSelma Kukić i Neira Odobašić završile utrku Ironman i ušle u historiju...

Selma Kukić i Neira Odobašić završile utrku Ironman i ušle u historiju bh. sporta

Selma Kukić i Neira Odobašić postale su prve predstavnice Bosne i Hercegovine koje su završile poznato austrijsko triatlon takmičenje “Ironman” koje je danas održano u Klagenfurtu.
U ovogodišnjem Ironmanu učestvovalo je više od 3.000 sportista, a Selma i Neira konačno su svoja imena upisala zlatnim slovima nakon višegodišnjih priprema. Podsjećamo, dvije sportistkinje i prijateljice prošle godine su nastupile u polu-Ironmanu.

Selma je današnju utrku završila za 11 sati i 48 minuta, dok je Neira okončala podvig života za 12 sati i 5 minuta.

U prošlogodišnjem Ironman triatlonu BiH su predstavljali Tomislav Cvitanušić, Dario Ružić, Emir Baralić, Erol Mujanović i Nermin Palić.

Austrijski Ironman sačinjen je od plivanja na dužini od 3,8 kilometara, 180 kilometara vožnje bicikla i 42,2 kilometra trčanja kroz raskošne pejzaže centralne Evrope.

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE