Naslovnica BiH Politika Šemsudin Mehm...

Šemsudin Mehmedović o prozivkama Damira Arnauta

154
PODIJELI

Poslanik u PD Parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović, oglasio se na svom FB profilu pojašnjavajući situaciju oko Komisije za saobraćaj i istupa poslanika SBB-a Damira Arnauta. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Juče na zasjedanju PS BiH u sjeni Zakona o akcizama desio se ružan istup SBB zastupnika Damira Arnauta, u kome je spomenuo i moje ime. Stoga zarad istinie želim da kažem slijedeće:

Naime, na Komisiji za saobraćaj i komunikacijeZD PS BiH,Damir Arnaut nije zelio da se o njegovom zakonu u ime ministarstva izjasni pomocnik ministra koji je i ovlasten već je trazio da odmah dodje ministar (JUSKO SBB) i zvao ga telefonom, sto je suprotno Poslovniku i dosadasnjoj praksi. Onda je vecina u komisiji trazila da se Ministarstvo prometa izjasni pismeno i zvanično te tražila dodatnih 14 dana.
Stoga Damir Arnaut SBB je zaslužan svojom bahatošću i neprincipijelnošću, što će usvajanje ovoga zakona potrajati jos 14 dana a ne mi koji smo odbili da se u proceduru uvode stranacki standardi ma čiji oni bili.

Inače vozila pod pratnjom uopće ne moraju biti sa političarima kako ih neki nazivaju, već ona su tada policijska vozila..a stvar je provedbe zakona i kažnjavanja onih koji u privatna ili službena vozila koja samo oni koriste ugradjuju signalizaciju i protivzakonito je koriste. Zato smo tražili da Ministarstvo PiK, daa zvaničan stav imajući u vidu probleme u provedbi zakona, koji je i sam Damir podržao. Zato bi ovdje mogla narodna poslovica da opiše stanje: “Nije majka sina karala što se kockao, već što se vadio”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.