ZDKSportSenad Skopljak: Čelik je oslabljen, ali igrači daju svoj maksimum

Senad Skopljak: Čelik je oslabljen, ali igrači daju svoj maksimum

Rukometaši Čelika iz Zenice krajem novembra će igrati mečeve 3. kola EHF Challenge kupa protiv Prištine. Zeničane očekuju teški mečevi u Evropi, ali i domaćem prvenstvu, s obzirom na to da je igrački kadar Čelika dosta oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, a ekipa se nalazi u finansijski teškoj situaciju zbog čega isplata igrača i stručnog štaba nije redovna. Ipak, kako je izjavio Feni trener Čelika Senad Skopljak, njegovi igrači na terenu daju svoj maksimum i sigurno je da će se zenički tim do kraja boriti za što bolji plasman u takmičenjima u kojima nastupa.

– Igramo dvomeč protiv Prištine 14. i 21. novembra i sigurno je da želimo proći ovo kolo Challenge kupa, dok su u domaćem prvenstvu ambicije kluba nešto slabije nego u prošloj sezoni. Čelik je oslabljen igrački i organizacijski, tako da u ovoj godini naš primarni cilj je da sezonu završimo u gornjem dijelu tabele, stabilizujemo ekipu, a zatim se pojačamo. Imamo problem materijalne prirode zbog čega smo malo hendikepirani, ali igrači u svakom meču daju sve od sebe i pokušat ćemo sezonu okončati među najboljih šest ekipa – izjavio je Skopljak.

Čelik je u prošlom kolu Prmijer lige BiH u gostima savladao ekipu Krajine, dok u sljedećem kolu dočekuje Prijedor. Skopljak vjeruje da Čelik u tom susretu neće imati problema i da će upisati nove ligaške bodove.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE