SportRukometSenad Skopljak novi trener RK Čelik, u stručnom štabu i Zdenko Antović

Senad Skopljak novi trener RK Čelik, u stručnom štabu i Zdenko Antović

U Rukometnom klubu Čelik Zenica izvršena je prozivka igrača za narednu sezonu i promoviran novi stručni štab kluba, koji će predvoditi trener Senad Skopljak.

Najavljeno je da će se puno toga promijeniti u organizaciji kluba, ali i da su ciljevi puno veći nego proteklih godina.

-Naši ciljevi su prvo mjesto u Premijer ligi, osvajanje KUP-a, igranje u evropskim nadmetanjima i plasman u SEHA ligu – kaže predsjednik kluba Pane Škrbić.

U novom stručnom štabu osim Skopljaka raditi će Zdenko Antović, Seldin Rizvanović i Dario Grebenar, na mjestu kapitena ostao je Davor Kadić, a zamjenik mu je Semir Mehić. U klub se vratio Edin Bajramović, pristigli su Bakir Buluglija i Riad Polić, a priključena su i tri mlada igrača Amar Ćerim, Hamza Hadžić i Amir Kmetaš iz Bugojna.

Na listi od 22 igrača ponovno se nalaze Milan Duvnjak i Aldin Mehinović, koji se vraćaju nakon što su sanirali povrede, a lista igrača će biti proširena s još dva igrača do početka sezone.

Za igrače Čelika predstoji težak period, jer će osim Premijer lige nastupati na evropskoj sceni, a u predtakmičenju imati utakmice s ekipom Prištine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE