ZDKSportSenad Skopljak startovao pobjedom: Čelik na gostovanju bolji od Igmana

Senad Skopljak startovao pobjedom: Čelik na gostovanju bolji od Igmana

Rukometaši Čelika, slavili su na gostovanju protiv Igmana rezultatom 36:32 (17:15), u prvom kolu nove sezone Premijer rukometne lige BiH. Tokom prvog dijela susreta Zeničani su stvorili prednost od 3 gola prednosti koju su uspjevali održavati tokom cijelog poluvremena. Ilidžanci su uspijevali da stignu i poravnaju rezultat, ali su gosti ponovo dolazili do prednosti. Na kraju su na poluvrijeme otišli sa dva pogotka prednosti, 17:15.

Otvorenje drugog dijela pripalo je gostima, koji su uspjeli da naprave prednost koja je u jednom momentu iznosila čak 9 pogodaka i mnogi su pomislili da je sve gotovo. Međutim, igrači Adema Bašića su zaigrali na sve ili ništa i uspjeli su da prednost gostiju smanje na samo tri gola, ali za nešto više nisu imali snage, ali ni iskustva za razliku od gostiju, koji su uspjeli privesti utakmicu kraju. Kod domaćih se istakao golman Lilić, te Sadiković koji je postigao osam pogodaka, Bračković sa šest postignutih pogodaka bio je rame uz rame sa najboljim u ovom duelu, dok je ekipu odlično na terenu vodio Zahirović. S druge strane, Kadić je postigao 11 pogodaka, dok su se Begagić i Bajramović po devet puta upisali među strijelce.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE