Naslovnica Lokalne Teme Politika Senad Trako (...

Senad Trako (BPS) nakon hapšenja i 14 mjeseci odsustvovanja vratio se u skupštinske klupe ZDK

1042
PODIJELI

U akciji Bosna koja je izvedena u augustu prošle godine između ostalih uhapšen je i Send Trako, visočki zastupnik BPS-a u Skupštini ZDK. Trako je uhapšen pred Lokalne izbore i od tada ne obnaša funkciju zastupnika u Skupštini ZDK.

Statutom ZDK po ovom pitanju ništa decidno nije definisano pa je tako Skupština normalno funkcionisala i bez zastupnika Trake premda se špekulisalo da će na njegovo mjesto doći naredni sa liste BPS-a po broju osvojenih glasova Šefik Šeper.
Nakon puštanja na slobodu simbolično na Dan ZDK 29.08., Senad Trako se vratio na svoju zastupničku poziciju i nastavio je da obnaša funkciju zastupnika.
Podsjećamo Senad Trako i svi uhapšeni u akciji “Bosna” sumnjiče se da su se udružili u organiziranu kriminalnu grupu koja je trgovala svojim utjecajem, odnosno zahtijevajući novac ili druge oblike koristi određene osobe zapošljavala u javna preduzeća, odnosno u zdravstvene i školske ustanove u Federaciji BiH. Za upošljavanje su navodno tražili masne novčane nagrade koje su se kretale od pet do deset hiljada maraka.
Prema zakonu zastupnik zadržava mandat sve dok ne bude osuđen na zatvorsku kaznu od najmanje 6 mjeseci. Samo u tom slučaju dovodi se u pitanju mandat zastupnika, a obzirom da Senad Trako zvanično nije optužen njegov mandat je i dalje nije doveden u pitanje.
MARKETING

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.