SvijetAmerikaSenat od Trumpa zatražio dokumentaciju o izbornoj kampanji

Senat od Trumpa zatražio dokumentaciju o izbornoj kampanji

Po pisanju Washington Posta, pismo Odbora, koji je tražio sve dokumente, emailove i telefonske zapise u vezi s Rusijom, iz kampanje u junu 2015., stiglo je prošlog nedjelje u Trumpov odbor za kampanju, prenosi agencija Reuters.

Kako se navodi, to je prvi put da je organizacija Trumpove kampanje uvučena u istragu dvostranačkog Odbora o ruskom mješanju u predsjedničke izbore, a očekuje se da će uskoro biti kontaktirani bivši članovi kampanje, navodi Washington Post.

Pismo su potpisali republikanski senator Richard Bar, koji je i predsjednik Odbora, kao i demokratski senator Mark Warner.

Istraga Senata o ruskom mješanju na izbore odvojena je od istrage o predmetu koju vodi poseban advokat kojeg je prošle nedjelje imenovao ministar pravde i bivši direktor FBI Robert Mueller.

Trumpov odbor za kampanju, sa sjedištem u Trump kuli u New Yorku, sada vodi Michael Glasner, bivši zamjenik voditelja kampanje, kao i John Pens, nećak potpredsjednika Mike Pensa.

Washington Post navodi i da Glasner nije bio dostupan za izjavu, kao ni predstavnik Bijele kuće.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE