SportDržavni TimSenjamin Burić: Plasman na Euro bio bi velika stvar za sve

Senjamin Burić: Plasman na Euro bio bi velika stvar za sve

Izabranici selektora BiH Dragana Markovića od danas će biti kompletni, jer se ekipi priključuje i golman Nebojša Grahovac, dok će Duško Čelica zbog obaveza u Al-Saadu u Kataru, sada i sigurno propustiti ovo okupljanje.

Odlična atmosfera

Probleme sa povredama imaju Kosta Savić i Ivan Karačić, koji rade po posebnim treninzima, ali i pored svih problema, momci rade odlično i zajedništvo, te atmosfera su na vrhunskom nivou.

– Iza nas je odličan početak priprema, jer stvarno dobro radimo, a s obzirom na to da ima još dugo do utakmice, prvo smo radili na fizičkoj spremi, a sada se posvećujemo taktici. Moram pohvaliti i uvjete u Zenici, od hotela do dvorane i stvarno smo prezadovoljni, govori pivot slovenačkog Gorenja Senjamin Burić, koji smatra da bi plasman na Euro bio velika stvar za cijelu državu, ne samo za reprezentaciju.

– Odlazak na Evropsko prvenstvo bio bi stvarno velika stvar za sve nas u BiH. Ne samo za reprezentaciju i nas igrače već za Savez, za državu, ali i klubove, tako da ćemo dati sve od sebe, jer igramo pred domaćom publikom i mislim da će pozitivan rezultat doći.

Burić ističe da su naši reprezentativci upoznati sa kvalitetima protivnika, koji nije kvalitetniji od nas, te da umor ne smije biti opravdanje.

Umor u drugom planu

– Bjelorusi imaju Rutenku, koji je odličan igrač, koji je osvojio sve što se moglo osvojiti i naravno da je njihov najvažniji igrač, ali to je mač sa dvije oštrice, jer se njihova igra vrti oko njega i ukoliko ne bude imao svoj dan, oni nemaju rješenje za to, a mi imamo na svakoj poziciji minimalno po dva odlična igrača, što je naša prednost, rekao je Burić, te dodao da se ne želi puno obazirati na povrede i zamor.

– Što se mene tiče povrede i umor u tom meču ništa ne znače, jer se radi u jednom meču, od kojeg nam sve zavisi, istakao je naš sjajni pivotmen Senjamin Burić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE