SvijetRegijaŠešelj umalo umro: Puls mu bio 220, uhvatio se za srce i...

Šešelj umalo umro: Puls mu bio 220, uhvatio se za srce i vikao – zovite ljekare

Lider SRS Vojislav Šešelj umalo nije umro u izbornoj noći kada je vidio da je osvojio tek 4,4 odsto glasova. Kako tvrde izvori Informera bliski šefu radikala, Šešelj se jako iznervirao zbog katastrofalno lošeg rezultata.

Kada je postalo jasno da će po broju glasova biti tek četvrti, ali i da je ispred njega Beli Preletačević, Šešelju je naglo pozlilo.

U jednom momentu, tvrde upućeni, vođa radikala doživeo je tahikardiju i puls mu je bio čak 220, što je gotovo tri puta više od normalnog rada srca! Smirio se tek kad mu je ukazana ljekarska pomoć i kada je popio lijekove.

Prema riječima sagovornika, ovaj napad bio je jedan od razloga Šešeljeve postizborne “četvorodnevne ilegale”.

– Voji nikako nije bilo dobro kad je dobio rezultate. Isprva nismo ni obratili pažnju na njegovo zdravlje jer je cijelo veče bio nervozan i kivan na saradnike jer nisu imali dobru kampanju. Međutim, kad je dobio posljednje rezultate, sve je postalo zastrašujuće. Uhvatio se za grudi i rekao da pozovemo ljekara! Odmah smo shvatili da je srce. Srećom, nije dugo trajalo i posle ukazane pomoći se smirio… – prenosi sagovornik ovog lista, koji je insistirao na anonimnosti.

Vojislav Šešelj nije želio da komentariše ova saznanja.

– Na žalost mnogih mojih dušmana, živ sam i zdrav, mnogo zdraviji od svih političara u Srbiji. Nisu oni te sreće da ja tek tako lako i brzo umrem… – rekao je Šešelj.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE