Naslovnica Svijet Regija Šešelju demon...

Šešelju demonstranti u Beogradu pokušali prepriječiti prolaz

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je, nakon incidenta ispred zgrade Skupštine Srbije gdje su sudionici protesta "Protiv diktature" pokušali blokirati njegov automobil, da protestovati može ko hoće, ali da on neće dopustiti nasrtaje na sebe i svoje saradnike.

93
PODIJELI

On je u izjavi za Pink rekao da je po okončanju sjednice srbijanskog parlamenta krenuo putem kojim uvijek ide te da mu je put prepriječilo stotinjak ljudi.

Šešelj kaže da su neki od njih bili ljubazni, a neki su psovali i galamili, prenosi Tanjug.

Lider radikala je dodao da njega od 1990. godine “nikada niko nije mogao spriječiti da uđe ili izađe iz Skupštine” te dodao kako će, dok mu traje mandat, ulaziti i izlaziti na glavni ulaz, po propisanoj proceduri.

“Dok sam zastupnik neću nikome dozvoliti da me u tome spriječi. Vozač, pratitelj i ja smo krenuli izaći iz kola i tada su se oni koji su bili najglasniji razbježali. Protiv sam svake agresije. To i nisu bile demonstracije, da ih je bilo 2.000 ili 3.000, ja ne bih išao kroz masu, išao bih pored. Bilo je tu i pijanih i psihopata, mada je bilo i časnih ljudi, nisu mi djelovali kako kompaktna masa”, rekao je Šešelj.

Po njegovim riječima, tokom protesta ne mogu se blokirati vitalne saobraćajnice, mostovi i autoceste, već da oni koji protestuju svoje nezadovoljstvo mogu iskazati u centru grada.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.