ZDKPrivredaŠest miliona KM isplaćeno privrednicima s područja Doboja koji su pretrpili štete...

Šest miliona KM isplaćeno privrednicima s područja Doboja koji su pretrpili štete nakon poplava

Ministarstvo finansija RS-a isplatilo je šest miliona KM privrednicima sa područja Doboja koji su pretrpili štete izazvane tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Odluku da ova sredstva budu isplaćena ranije je donio Upravni odbora Fonda solidarnosti u ovom entitetu, a spisak privrednika koji su pretrpili štetu i pojedinačne iznose koji su im isplaćeni, utvrdilo je dobojsko Udruženje privrednika “15. maj”.

“U nastojanju da pruži podršku i ostalim privrednicima koji su pretrpili oštećenja u prošlogodišnjim poplavama, Upravni odbor Fonda solidarnosti utvrdiće na sličan način i iznose za pomoć i u ostalim lokalnim zajednicama u RS-u”, navodi se u saopćenju Ministarstva finansija.

Spisak privrednih subjekata sa isplaćenim iznosima dostupan je na internet stranici Ministarstva finansija.

U Doboju je 19. maja ove godine, na inicijativu entitetskog predsjednika Milorada Dodika, održan sastanak na kojem su osim privrednika bili i ministri iz Vlade RS-a, kao i gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Na tom sastanku dogovoreno je da za privrednike koji su pretrpili štetu od poplava bude izdvojena pomoć u iznosu od šest miliona KM.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE