SportNogometSevilla konačno srušila Real

Sevilla konačno srušila Real

Fudbaleri Seville porazili su Real Madrid na domaćem terenu u okviru La Lige sa 2:1. Bio je ovo već treći meč ovih rivala u samo 11 dana, a Sevilla je konačno uspjela da pobjedi Kraljevski trim i da sruši njihov niz nepobjedivosti.  Prvo poluvrijeme je proteklo bez većih uzbuđenja i prilika pa se na odmor otišlo bez golova. Nastavak meča donio je tri pogotka, dva u mreži gostiju i jedan u mreži domaćih. Prvo je Real poveo u  67. minuti kada je Cristiano Ronaldo bio precizan sa bijele tačke. Treba reći i to da je prije toga u šesnaestercu domaćih oboren Carvajal od strane golmana Seville Rica, a bila je to veoma sumnjiva situacija. Fudbaleri Seville su dugo protestvovali, ali uzalud. Ipak, domaći se nisu predavali pa su sve karte bacili u napad. To im se isplatilo u 85. minuti kada je kapiten Real Madirda Sergio Ramos zatresao vlastitu mrežu za poravnanje rezultata na 1:1. Kada su svi mislili da će meč završiti bez pobjednika, Realu se baš kao i prije tri dana ukazao Crnogorac Stevan Jovetić koji je u sudijskoj nadoknadi pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.  Nakon ovog poraza prekinut je veliki niz nepobjedivosti Real Madrida koji je trajao čak 40 utakmica. Ipak, Real je ostao lider La Lige sa 40 bodova, odnosno bodom više od drugoplasirane Seville i dva boda više od trećeplasirane Barcelone.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE