Lokalne TemeSezona volontiranja na Bosanskim piramidama u punom jeku

Sezona volontiranja na Bosanskim piramidama u punom jeku

Nakon odlaska treće smjene „Ekspedicija s volontiranjem“ i odličnog posla koji su zajedno sa drugim volonterima uradili na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca, rad je nastavila četvrta grupa volontera. Još prošle sedmice su s Dr. Osmanagićem obišli arheološke lokacije u dolini piramida i upoznali se sa hronologijom rada i istraživanja Fondacije.

Nakon toga ovi gosti koji dolaze iz Italije, Australije, SAD-a, Slovačke i Švicarske proveli su jedan radni dan u tunelima Ravne gdje su im se pridruzili i drugi volonteri te su pomogli našim radnicima prilikom čišćenja novih sekcija tunela u smjeru jug-jugoistok tj. u smjeru Bosanske piramide Sunca.

Nakon vikenda i ekspedicija u Konjic i Zavidoviće, danas, 17.07. su nastavili sa radom na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca.

Pored sedam učesnika Ekspedicija i 15-ak drugih volontera, danas nam se priključila i grupa od 20 Mađara. Oni su u Visoko stigli jučer i uzbueđeno čekali početak radne sedmice pa su danas sa velikom željom i voljom odlučno krenuli u čišćenje i kopanje na sondi br.5.

Dakle, ukupno 44 volontera ovo jutro vrijedno rade na sjevernoj strani najveće i najstarije piramide na svijetu, a oni dolaze iz svih dijelova svijeta.

Prelijepo je vidjeti sve te ljude različite starosti, profesije, spola i nacionalnosti kako zajedno rade i komuniciraju koristeći univerzalni jezik ljubavi i smijeha. Upravo ovo je bio cilj organizovanja ovog projekta i on sada dobija puni smisao.

Piramide nas pozivaju, mi dolazimo, učimo, dijelimo. Piramide mijenjaju prošlost ali i budućnost, mijenjaju naše živote i prenose blagotvornu energiju na sve nas koji ju dalje širimo gdje god da idemo. Energija koja izolira i poništava strah kojim smo toliko okruženi daje novu nadu svijetu kojem je prijeko potrebna ljubav.

Piramidasunca.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE