SvijetBliski istokSharif: Moje ruke su čiste, odluka suda temelji se na "neosnovanim tvrdnjama"

Sharif: Moje ruke su čiste, odluka suda temelji se na “neosnovanim tvrdnjama”

Sharif je govorio na sastanku parlamentarne komisije svoje stranke, a tom prilikom je poručio kako ne želi da sav trud koji je tokom života uložio u državu padne u vodu.

“Nemam želju da budem na vlasti. Moja jedina želja jeste da se zemlja spasi od problema”, kazao je Sharif, te dodao:

“Moje ruke su čiste. Niko od članova moje porodice nije zloupotrebljavao državne izvore. Odluka suda zasnovana je na neosnovanim tvrdnjama”.

Sharif je također dodao kako mu je žao što je suspendovan sa dužnosti, te poručio kako je svojoj zemlji bio iskreno odan poput vojnika.

Vladajuća partija u Pakistanu danas je predložila Shehbaza Sharifa za novog premijera, nakon što je u petak Ustavni sud donio odluku o doživotnoj zabrani obnašanja političkih funkcija Sharifu.

Shehbaz, inače mlađi brat Nawaza, međutim mora sačekati 45 dana da bude imenovan za člana Narodne skupštine, što je zakonski uslov za izbor na funkciju premijera. Shehbaz Sharif je bivši premijer pokrajinske vlade Punjaba.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE