BiHSigurnosne službe BiH prate situaciju uoči referenduma

Sigurnosne službe BiH prate situaciju uoči referenduma

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić za N1 potvrdio da su čelnici policijskih i obavještajnih struktura u zemlji u stalnom kontaku zbog sigurnosne situacije u BiH.

Ranije je rečeno da trenutno ne postoje indicije o incidentima i mogućem narušavanju sigurnosti.

– Trenutno ne postoje indicije o incidentima i mogućem narušavanju sigurnosti, ali da se situacija prati i nadzire, te da će biti učinjeno sve kako bi se spriječio bilo kakav pokušaj incidenta radikalnih pojedinaca ili grupa na teritoriji BiH -istakao je Mektić.

Iz policijskih i obavještajnih izvora za N1 je ranije potvrđeno da je svim nadležnim policijskim agencijama proslijeđena informacija o potencijalnim prelascima granice osoba ili manjih grupa bliskih četničkoj ideologiji i to iz Srbije na teritoriju Republike Srpske.

Mektić je kazao da će u Sarajevu ukoliko bude potrebno zasjedati grupa za borbu protiv terorizma,


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE