SportOstali sportoviSimona Halep savladala Kristinu Mladenović i odbranila titulu na Mastersu u Madridu

Simona Halep savladala Kristinu Mladenović i odbranila titulu na Mastersu u Madridu

Halep je slavila sa 2:1 u setovima (7:5, 6:7, 2:6) i tako stigla do svog 15. trofeja u karijeri. Ovo je bilo njeno treće finale u Madridu u posljednje četiri godine i jedina je tenisrka koja je tri puta igrala finale ovog Mastersa kojeg je dva puta osvojila.

U prvom setu Mladenović je dva puta pravila brejk i vodila sa dva gamea razlike (2:0 i 5:3), ali je Halep uspijevala da se vrati i velikim preokretom u setu povede sa 1:0. Set je okončan rezultatom 7:5 za Halep.

Drugi set je riješen tek u tie-brejku gdje je Mladeonović slavila sa 7:5, ali je u trećem setu Halep bez većih problema stigla do konačne pobjede (6:2 u setu).

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE