BiHSIPA pomogla njemačkoj policiji da riješi ubistvo nakon 27 godina

SIPA pomogla njemačkoj policiji da riješi ubistvo nakon 27 godina

Navedeno krivično djelo počinjeno je 1990. godine na području SR Njemačke.

Nakon izvršenih provjera u SR Njemačkoj, potvrđen je identitet počinioca krivičnog djela i rasvijetljeno ubistvo počinjeno prije 27 godina. Navedena osoba bila je predmet rada SIPA-e u okviru predmeta “Lutka”. SIPA je protiv pomenute osobe podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu zbog krivičnih djela počinjenih na području BiH.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva “Lutka” aktivno nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, te se u narednom periodu očekuju novi rezultati.

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, navodi se u saopćenju SIPA-e.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE