Naslovnica ZDK Crna hronika SIPA u Zenici...

SIPA u Zenici uhapsila dvije osobe koje su putem “dark weba” iz Holandije naručivale drogu

219
PODIJELI

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva „Koverta“, danas su (24.10.2017. godine) na području Zenice slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

MARKETING

– Osobe lišene slobode sumnjiče se da su duži vremenski period, putem „dark weba“, iz Holandije naručivala pošiljke opojne droge „amfetamin“, koja je skrivana u koverte i putem redovne pošte dostavljana u BiH.

U toku su pretresi objekata na tri lokacije na području Zenice. Do sada je otkrivena i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „amfetamin“, „speed“ i „ekstazi“, digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a ZDK.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje – istakali su iz SIPA-e.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.