Naslovnica BiH Crna Hronika SIPA uhapsila...

SIPA uhapsila jednu osobu zbog zloupotrebe službenog položaja i korupcije

182
PODIJELI

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u operativnoj akciji kodnog naziva „Kapija“, danas su na području Cazina uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 383. KZ FBiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“ .

MARKETING

Uhapšena osoba sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protupravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije „Kapija“ u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uhapšena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.