SportNogometSjajni Ganso donio Sevilli važnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka

Sjajni Ganso donio Sevilli važnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka

Sve je manje nade za goste koji su sinoć stigli u Sevillu da se vade protiv domaćina kojem su bodovi potrebni u borbi za Ligu prvaka.

Sevilla je povela već u četvrtoj minuti. Jovetić je odigrao dodavanje koje je pokupio Ganso i unutar šesnaesterca opucao loptu, koja odlazi u mrežu za 1:0.

Koliko su domaći imali inicijativu u prvih 45 minuta najbolje pokazuje omjer šuteva (13:4), ali i posjed lopte od 71 posto u svojim nogama. Ipak, na odmor se otišlo s jednim golom razlike.

Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Sevilla je udvostručila prednost. Sarabia je lijepo odigrao u šesnaesterac, a loptu je primio večeras sjajni Ganso. Mirno je poslao loptu u mrežu iz blizine za 2:0.

Do kraja meča domaći su mogli do nogu potući Granadu, ali rezultat se nije mijenjao.

Sevilla je uprkos pobjedi ostala četvrtoplasirana ekipa La Lige, dok je Granada na 19. poziciji.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE