ZDKSportSjajni rukometaši Čelika bolji od dobojske Sloge - Enes Sirčo sa12 odbrana...

Sjajni rukometaši Čelika bolji od dobojske Sloge – Enes Sirčo sa12 odbrana i jednim penalom

U zaostaloj utakmici 19. kola Premijer lige BiH (odložena zbog učešća Čelika u evropskom Čelendžer kupu, op.a.) Čelik je odlično odigrao i savladao vrlo dobru mladu ekipu Sloge iz Doboja.

Ovom pobjedom RK Čelik se na prvenstvenoj tabeli “popeo” za tri mjesta i “iza leđa” bacio sarajevsku i visočku Bosnu (koje imaju po 38 bodova, op.a.), te RK “Krajinu” iz Cazina (ima 39 bodova kao i Čelik, ali slabiju gol razliku, op.a.).
Mladi rukometaši Sloge, koji su pokazali da nisu slučajno na 4. mjestu –  na samom vrhu prvenstvene tabele vođeni odličnim jednim od najboljih bh. trenera Emirom Junuzovićem, gosti su bolje otvorili utakmicu. Prvih 20-ak minuta Sloga je imala prednost nad domaćinom od tri-četiri gola razlike, ali se ekipa Čelika vratila u igru i u 22. minuti prvi put povela rezultatom 12:11. Dio kraja poluvremena “crveno-crni” odlično su odigrali i povećali prednost na 18:14. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme.
U drugom poluvremenu RK Sloga ponovo žestoko napada, ni sekude večeras odličnoj ekipi Čelika nije dala predaha i uspijeva, zahvaljujući sjanom beku gostiju Srđanu Gavriću, da u 38. minutu smanji rezultat na svega 21:20 za Čelik.
Međutim, odličom igrom kapitena Davora Kadića i drugova, Čelik je u narednih nekoliko minuta povećao prednost, tako da je u 52. minuti bilo sedam golova razlike za domaću ekipu (32:25). Konačan rezultat glasio je 35:29 za Čelik.
Za sjajnu pobjedu Čelika zaslužni su svi igrači, koji su se u ovoj utakmici lavovski borili, “bacali” po trerenu, “ginuli” za svakom loptom: Davor Kadić (12 golova), Edin Bajramović (7), Aldin Begagić (6), Milan Duvnjak (5), te Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Bakir Buljugija, Adanan Begagić, Marko Čabai i golman Enes Sirčo (12 odbrana, jedan penal).
Kod Sloge izvanredni su bili bek Srđan Gavrić (postigao 10 golova), Nemanja Zekić i Vladan Đurđević (po 5 golova) i sjajni srednji bek mladi reprezentativac BiH – Boris Bojić (3 gola).
U posljednjem kolu, Čelik u subotu 30. aprila gostuje kod ekipe Gradačca i za ovu utakmicu je već najavljen veliki broj Zeničana koji žele da prisustvuju ovoj također važnoj utakmici.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE