SportNogometŠkola fudbala 'Respekt': Jednodnevna sportska manifestacija "Fudbal za sve"

Škola fudbala ‘Respekt’: Jednodnevna sportska manifestacija “Fudbal za sve”

Škola fudbala ‘Respekt’ sa specijalnim partnerom Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine 20. maja 2017. godine od 10 sati na novoizgrađenom igralištu na Zetri organizuje jednodnevnu sportsku manifestaciju “Fudbal za sve”.

„Tom manifestacijom nastavlja se misija Škole fudbala “Respekt” koja u fudbalske aktivnosti uključuje djecu bez ijednog vida diskriminacije. Posebnu čast predstavlja učešće Olimpijskog komiteta BiH kao specijalnog partnera, a posebnu draž učesnicima dat će novoizgrađeni teren ZOI 84' na Zetri, nekadašnje olimpijsko borilište“, kazao je osnivač i direktor ŠF ‘Respekt’ Emir Hujdur.

Škola Fudbala “Respekt” besplatno za svu djecu direktno pruža podršku integraciji i inkluziji, djeci s poteškoćama u razvoju, bez roditeljskog staranja i Romima, kao i tipičnoj djeci i djevojčicama, a sa ove manifestacije se želi poslati jaka poruka, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego širom svijeta.

“Mi očekujemo između 120 i 150 djece. Na ceremoniji samog otvaranja Imamo i jedno veliko iznenađenje koje će se pamtiti po lijepoj, jedna lijepa slika, poruka, koja će otići širom BiH, svijeta. Ovo je itekako dobra stvar za našu zajednicu i stvaranje pozitivnih članova zajednice. Jer djeca, pored toga što su naša budućnost su i naša sadašnjost. Moramo voditi računa o trenutnoj situaciji. Šta će biti sutra – ko to zna, ali našim današnjim odnosom, pravimo i našu budućnost i osiguravamo budućnost našoj državi”, istaknuo je Hujdur, koji se svima zahvalio na dosadašnjoj podršci Školi fudbala Respekt, jedinstvenoj školi fudbala ne samo u BiH, nego širom svijeta, a već je kod mnogih ponijela epitet, najhumanije škole fudbala.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE