SportNogometSlišković: Vjerujem da će Zrinjski odbraniti naslov

Slišković: Vjerujem da će Zrinjski odbraniti naslov

“Svi znamo da igrači koje Zrinjski ima u svlačionici posjeduju neospornu kvalitetu, jer se radi o vodećoj ekipi prvenstva i igračima koji su prošle sezone osvojili naslov prvaka. Bilo bi neozbiljno od mene sada komentirati zašto igra i rezultati nisu na željenoj razini. Moj zadatak je vratiti ekipu u željeni ritam, budući da je to preduvjet da Zrinjski ostvari zacrtani cilj i odbrani naslov prvaka. Naravno da vjerujem da sam za to sposoban, jer da nisam, sigurno ne bih prihvatio ponudu da opet preuzmem Zrinjski”, kazao je Slišković, a objavio je Zrinjski na svojoj Facebook stranici.

Blaž Slišković ove sezone pokušat će sa Zrinjskim napraviti ono što mu nije uspjelo u sezonama 2005./2006. i 2006./2007., odnosno osvojiti naslov prvaka.

Bivši selektor bh. reprezentacije u junu 2005. imenovan je nasljednikom Franje Džidića, a u prvoj sezoni “Plemiće” je odveo do trećeg mjesta i nastupa u Intertoto kupu, dok je u sezoni 2006./2007. sa Zrinjskim završio na drugom mjestu, čime je izborio nastup u tadašnjem Kupu UEFA.

Slišković je u sezoni 2007./2008. vodio Zrinjski u prvih devet kola, nakon čega je smijenjen.

Uoči početka Lige za prvaka Zrinjski je vodeća ekipa na tabeli s bodom više od drugog Željezničara i dva boda više od trećeg Sarajeva.

U prvom kolu Lige za prvaka Zrinjski će 1. aprila u Mostaru ugostiti Krupu.

Visoko.co.ba/Fena.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE