BiHPolitikaSmjena premijerke Cvijanović relaksirala bi odnose u vladajućoj koaliciji

Smjena premijerke Cvijanović relaksirala bi odnose u vladajućoj koaliciji

“Moj stav je da SNSD pod hitno mora da mijenja ovu vladu. Rezultati, koje je kabinet Željke Cvijanović ostvario za više od četiri godine mandata, izuzetno su loši. Potrebni su nam neki novi ljudi i nove politke, koje će stvari pokrenuti nabolje”, poručuje Kalabić.

Kalabić je i ranije govorio o odnosima u vladajućoj koaliciji u RS, posebno na relaciji SNSD-DNS.

U izjavi za Oslobođenje kazao je da su oni opterećeni određenim teškim pitanjima koja se ne otvaraju.

“A čim unutar koalicije dođe do faze da bilo ko koga ucjenjuje, onda su i takvi koalicioni odnosi na velikom iskušenju”, naglasio je Kalabić.

Pojasnio je da je jedno od tih teških, ako ne, kako je istakao, i najtežih pitanja, stanje u Željeznicama RS-a, kojim rukovode kadrovi DNS-a.

Kamen spoticanja mogao bi biti i Rudnik “Ljubija”, budući da se DNS protivi prodaji državnog kapitala u ovom rudniku, što je namjera Vlade RS.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE