BiHPolitikaSNSD poziva na usvajanje akciza, a neće na sjednicu

SNSD poziva na usvajanje akciza, a neće na sjednicu

Ona je dodala da to znači da bi agrarni budžet iznosio 70, umjesto dosadašnjih 60 miliona KM, iz čega bi se namirivala sredstva za plavi dizel i slično.

“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja danas smo imali konsultacije u Vladi i mislim da smo se usaglasili na koji način ćemo ići ciljano prema poljoprivrednom sektoru ukoliko dođe do usvajanja tog zakona”, rekla je Cvijanovićeva u Banjaluci.

Premijer Srpske je pozvala sve koji čine parlamentarnu većinu da izglasaju zakon, jer je to dobro za poljoprivrednike.

Ona je ponovila stav Vlade Republike Srpske da svaki nivo vlasti treba da izvršava svoje obaveze, te u tom smislu pozvala one koji će sutra učestvovati u radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da usvoje zakone koji se nalaze na dnevnom redu.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitnoj sjednici zakazanoj za srijedu, 5. april, trebalo bi da se izjasni o zahtjevu Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku seta zakona čije je usvajanje uslov za nastavak kreditnog aranžmana sa Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ – prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama u BiH, zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda po hitnom postupku, te zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Izmjenama zakona o akcizama povećavaju se akcize na gorivo za 15 feninga, od kojih je deset namijenjeno za izgradnju auto-puteva, a pet za izgradnju puteva.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE