Lokalne TemeSocijalni dan za 20 srednjoškolaca u Klasu i Vispaku

Socijalni dan za 20 srednjoškolaca u Klasu i Vispaku

U saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH, u prehrambenim industrijama Klas d.d. Sarajevo i Vispak d.d. Visoko realiziran je Socijalni dan. Oko 20 učenika srednjih škola iz Sarajeva i Visokog zamijenilo je na jedan dan svoje školske klupe radnim mjestima u ovim kompanijama, a zarađenim dnevnicama finansirat će realizaciju projekata u svojim lokalnim zajednicama.

Tijana Janković, Marina Paštar, Meliha Mednolučanin, Almedina Makić, Damir Đozo, Dalila Prando, Amar Softić, Irfan Jusufović  i Sabrina Husejnagić, proveli su dan u Klasu, vrijedno radeći u službama prodaje, marketinga, proizvodnje, pravnih i kadrovskih poslova, računovodstva i finansija, logističke podrške, dok su na istim poslovima u Vispaku to radili Samra Breščić, Aldin Tokmo, Nedim Provalić, Merjem Trako, Adna Šabanović, Lejla Hott, Tarik Omerbegović, Hana Vražalić, Melita Sabljaković i Lamija Hašimović.

„Učešće u Socijalnom danu za nas je bilo veoma zanimljivo i korisno iskustvo. Dobili smo priliku da osjetimo radnu atmosferu i iskusimo praktičnu nastavu, a u isto vrijeme da budemo društveno odgovorni. Zarađeni novac ide u Fond Socijalnog dana i poslužit će nam za poboljšanje statusa srednjoškolaca – realizaciju nekih kreativnih i društveno korisnih ideja. Osim toga, stekli smo potpuno drugačiju percepciju o načinu funkcionisanja jedne proizvodne firme. Drago nam je da smo učestvovali u ovom projektu, kojeg provode mnoge omladinske organizacije u Europi kao što je Italija, Njemačka, Danska, Srbija, Belgija, Norveška“, zajednički je stav srednjoškolaca koji su učestvovali u Socijalnom danu.

„Čast nam je što smo dali svoj doprinos realizaciji prvog Socijalnog dana Asocijacije srednjoškolaca u BiH. Opredjeljenje AS Grupacije je ulaganje u obrazovanje mladih ljudi koji će u budućnosti zasigurno vrijedno raditi i graditi bolju Bosnu i Hercegovinu, jer su upravo oni snaga i moć našeg društva“, izjavila je Emina Tufekčić, voditeljica projekta na nivou grupacije.

Srednjoškolcima je Socijalni dan bio i dobra prilika da upoznaju različita zanimanja i već sada odluče kojom profesijom bi se voljeli u budućnosti baviti. S druge strane, kompanije koje su otvorile svoja vrata srednjoškolcima dokazale su svoje društveno odgovorno djelovanje.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE