SportOstali sportoviŠokantan poraz Rafaela Nadala od 18-godišnjeg Kanađanina, 143. igrača svijeta

Šokantan poraz Rafaela Nadala od 18-godišnjeg Kanađanina, 143. igrača svijeta

Najveća kanadska nada slavila je na Mastersu u Montrealu nakon dva sata i 44 minute igre sa 3:6, 6:4, 7:6(4) i nakon te pobjede prvi put će se probiti u top 100, dok će Nadal ostati iza prvoplasiranog Andyja Murraya.

Mladi i neustrašivi Šapovalov nakon pobjede je poljubio teren u Montrealu. U finalu ga čeka 29-godišnji Francuz Adrian Mannarino.

Nakon Borne Ćorića, Kanađanin rođen u Tel Avivu postao je drugi najmlađi teniser koji je izbacio Nadala s nekog Masters turnira.

Švicarac Roger Federer, svjetski broj tri, uspio je proći u četvrtfinale pobjedom nad Davidom Ferrerom, a u sljedećem meču čeka ga Roberto Bautista Agut, također iz Španije, koji je savladao Francuza Gaela Monfilsa 4-6 7-6 (7-5) 7-6 (6-2).

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE