SportRukometŠpanci minimalno slavili protiv Austrije, BiH večeras igra u Finskoj

Španci minimalno slavili protiv Austrije, BiH večeras igra u Finskoj

Austrija i Španija odigrale su susret 3. kola Grupe 3 kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu. Na gostujućem parketu Španija je opravdala ulogu favorita i u zanimljivoj utakmici uspjela je doći do pobjede, a konačan rezultat glasio je 30:29. Prvo poluvrijeme, koje se pretežno igralo gol za gol, okončano je s minimalnom prednošću Španaca od 13:14, a isti tempo je viđen i u nastavku. Do posljednjih sekundi je bilo neizvjesno, a na kraju Španci su bili sretniji i spretniji, te se kući vraćaju sa novim bodovima.  Španiji je ovo bila treća pobjeda i u kvalifikacijskoj grupi se nalazi na liderskoj poziciji s maksimalnih šest bodova, dok je Austrija na drugom mjestu sa četiri manje. Preostali susret iste grupe između Finske i Bosne i Hercegovine igra se večeras u 17:30 sati.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE